En av mine store interesser er naturfotografering.

0406_gresshoppe_001

Den digitale tidsalder innen foto er fantastisk – fordi den gir muligheter for å eksperimentere uten at det koster mer enn tiden det tar.

Fotografering er for meg både en mental hvile og en – hele tiden skiftende – utfordring. Hvile fordi jeg kan bli fullstendig oppslukt når jeg fotografere – glemmer allt rundt meg en stund. Og en skiftende utfordring, fordi jeg hele tiden oppdager nye motiver og teknikker, som kunne være interessante å teste ut, samt fordi jeg hele tiden vet at jeg kan bli bedre…

Jeg driver med naturfotografering, fordi jeg er interessert i natur, men jeg er også blitt interessert i natur gjennom fotografering. Makrofotograferingen åpnet en ny verden for meg i 2003 – da kunne jegplutselig både oppleve og fotografere småkryp (uten meromkostninger pr. bilde)  – for da etterpå å finne ut mer om de dyr jeg hadde sett og fotografert – gjennom fotoet.

Jeg har aldrig syns at det var en naturopplevelse å samle småkryp for å identificere dem i død tilstand. Men å sitte med fotoet af kræet på skjermen og først identificere det (det lykkes ikke alltid) for deretter å søke og lese om dets liv – det er spennende!

Det er historien om naturen, som gir innsikten. Det er ikke fotograferingen eller identificeringen i seg selv, men historien – naturhistorien!

Comments are closed.

Dette er en blogg om naturformidling - formidling av natur og naturfag - herunder planter, dyr, naturfotografering, geologi, GIS, GPS, vær, kulturhistorie og menneskets opplevelse av og plass i naturen, samt eksperimenter innen realfag.
Om Hanne Madsen
Jeg er utdannet geolog og jobber som museumslektor. Jeg bor i Norge, men er dansk. På fritiden har jeg firmaet "Naturformidling Hanne Madsen". Her gjennom tilbyr jeg salg av naturfoto, ulike kurs, foredrag, artikler om natur samt guidet turer i både Norge og Danmark. Kontakt: hanne.madsen(at) naturformidling.com
Kalender
December 2018
M T W T F S S
« Oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Slideshow