Naturformidling handler om:

  • - å se
  • - å røre ved
  • - å sanse
  • - å gjøre
  • - å ha kunnskaper om naturen omkring oss.

Og dette kan vi være og gjøre på mange måter!

Naturlos (norsk) eller naturvejleder (dansk) er en person som driver med naturformidling, men også naturfotografer hører med i denne kategorien.

Hverdagsnatur

Min spesielle interesse er i hverdagsnaturen. Hverdagsnatur er et begrep som jeg er ganske opptatt av. Det er den naturen vi ser når vi går tur med hunden, på vei til jobb eller skole – eller når vi sitter ute i hagen.

Hverdagsnatur finnes overalt! Det er løvetannen som sprenger seg vei gjennom asfalten, det er brenneslene på den ubebygget tomten i byen, det er veikanten, skogen, stranden osv, osv. Hverdagsnatur finnes i både små biter og i kjempestore biter!

Hverdagsnaturen er litt i kontrast til det eksotiske, fjerne, sjeldne og spetakulære – men den er rett i nærheten hele tiden!

Comments are closed.

Dette er en blogg om naturformidling - formidling av natur og naturfag - herunder planter, dyr, naturfotografering, geologi, GIS, GPS, vær, kulturhistorie og menneskets opplevelse av og plass i naturen, samt eksperimenter innen realfag.
Om Hanne Madsen
Jeg er utdannet geolog og jobber som museumslektor. Jeg bor i Norge, men er dansk. På fritiden har jeg firmaet "Naturformidling Hanne Madsen". Her gjennom tilbyr jeg salg av naturfoto, ulike kurs, foredrag, artikler om natur samt guidet turer i både Norge og Danmark. Kontakt: hanne.madsen(at) naturformidling.com
Kalender
October 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Slideshow